Blog

DÉJÀ VU

Autor CCristian
Publicat pe 23/06/2024
2 comentarii

Este o reminiscență a trecutului, sau o anticipare a unei situații, și atunci când devenim conștienți de această situație din prezent, ea ne duce înapoi de unde am început, adică, acel moment din prezent în care ai sentimentul că l-ai trăi într-un prezent trecut. „Perfectul prezent”, parcă așa îi spune. Frumusețea limbii române, și nu este singura. Nu este imposibil, dar nici la îndemâna oricui, să explice în cuvinte, o „stare”, conformă cu realitatea momentului. Realitatea fiind…, ceea ce gândurile noastre creează. Unii dintre noi au devenit conștienți de faptul că, creierul nostru este capabil de lucruri pentru care noi încă nu am inventat cuvinte. La fel ca, „Trecut, Prezent și Viitor”, trecutul fiind, suma clipelor în care deciziile și acțiunile tale, te-au adus în clipa prezentului, prezentul, este clipa pe care o trăiești, viitorul nu este altceva decât o oglindă a clipei prezentului. Despre tehnologie, „numai de bine”, felul în care ne folosim de ea, ne duce pe fiecare dintre noi, către o izolare totală, față de ceilalți. Câteva mesaje trimise virtual între noi, în care nu ne spunem de fapt nimic, unii îl numesc „comunicare”, poate ei așa ajung să se și cunoască. Eu văd lucrurile într-un mod total diferit, prezența fizică pentru mine, este mai importantă decât mesajele primite/trimise, care nu au nici o legătură cu realitatea/persoana în cauză, ascunzându-se în spatele unei măști/nickname, încercând să fie altcineva. Fi tu, iubește-te și acceptă-te așa cum ești, apoi fă asta și cu cei din jurul tău, și viața ta se va schimba. „Uitucull” spune că „Ne-am vandut libertatea de dragul democratiei.”, pe care nici azi nu o înțelegem, am vrut să-l contrazic, dar nu pot, are dreptate. Fiecare face ce vrea, fără să știe ce vrea de fapt, rezultatul îl cunoaștem deja, „fiecare vrea ce n-are și când are nu-i m-ai trebuie”. Tot ce spun este doar părerea și experiența mea personală, și îmi asum asta. O viață frumoasă să aveți și bucurați-vă de ea.
Comentarii

Publicat Acum peste 2 luni

Sunt nedumerita. O fi de la caldura.
Citesc aberatie dupa aberatie:
- "ea ne duce înapoi de unde am început, adică, acel moment din prezent". INAPOI - IN PREZENT!
- "prezent trecut". Alta aberatie!
- "Perfectul prezent” Present Perfect exista in limba engleza, la romani nu s-a pomenit asa ceva.
O fi de la caldura... Sa speram!

"Deja vu", dupa parerea mea, este o consecinta a faptului ca suntem purtatorii unor gene.
Ale neamului, nu ma refer la cele cu care clipim...
Aceste gene au tot circulat, de la o generatie la alta, ne-au transmis culoarea de ochi, inaltimea, caracteristicile fizice de tot felul si mai mult ca sigur - modul de reactie la unele situatii cu care s-or fi confruntat ai nostri stramosi.
Si daca ni se pare ca am mai fost in vreo situatie asemanatoare, sa stiti ca probabil unii dintre ai nostri chiar s-or fi aflat, candva, in acea imprejurare.

Alta intrebare?



Publicat Acum peste 2 luni

Suntem sclavii propriilor noastre dorinte, cultivam orgolii in detrimentrul empatiei...specia umana a devenit o specie indobitocita (prosti, avari, nesatui si avizi dupa putere), si toate acesta, se datoreaza sistemelor cretinoide care guverneaza aceasta planeta. Analfabetismul functional a atins cel putin 80% din specia umana!

Autentificare