Bonsoir, onorata asistenta !
Vad, cu regret, ca lancezeala continua, sectiunea BLOG este aproape complet inghetata.
Cum va las putintel singuri, cum incepeti cu lirism, cu lucrari de debut (sau de tribut... adus muzei).
Nici nu pleaca bine omul si va faceti de cap...
Comentarii: zero barat - ca doar s-a terminat pauza celor de la "matrimoniale.ro" si au "roit-o" multi dintre cei dependenti de bloguri (care pareau sa anime cat de cat si lumea de aici, cea impietrita in tacere).
Salut pestisorii cei mai tacuti din univers si rechinii - care tac si ranjesc in intuneric (se stiu ei care) !
Asadar, am venit sa va salvez de versuri (cum scria marele Eminescu, pe care ma feresc sa-l botez - in atat de celebrul "limbaj de lemn" - "poetul NEPERECHE"
:
"E uşor a scrie versuri
Când nimic nu ai a spune,
Înşirând cuvinte goale
Ce din coadă au să sune..."
("Criticilor mei" - M. Eminescu)
Ca sa mai salvez lumea de plictiseala asta, eu - care prefer pamfletul si teatrul scurt (fie el si absurd) - lansez o tema noua, in dulcele stil "matri":
Care este amintirea voastra preferata din anii de scoala?
Sa incep eu !
Matri... Matricola.
Da, mie imi placeau matricolele. (Chiar as colectiona, daca as mai gasi ! Unele erau foarte interesante).
La liceu, aveam profesori care ne raspundeau la salutul de dimineata, la intrarea in liceu, verificand daca matricola e cusuta sau doar prinsa in capse. Aveam colegi care nu plateau abonamentul ITB si - automat - trebuiau sa-si ascunda identitatea.
Fie cu matricole false (da, erau si din astia - snapani, smecheri...), fie cu matricola prinsa in capse (ca sa fie scoasa in doi timpi si trei miscari).
Eu am purtat cu mandrie matricola, mi-am luat si abonament, mi-am facut si temele... Copil cuminte, ce mai incolo si-ncoace !
Gata - cu povestea din seara asta !
Astept sa vad ce va placea voua cel mai tare, in timpul anilor de scoala !
Publicat Acum peste 2 luni
Frumos oras de bastina ai tu, ela ! Inseamna ca te pricepi la preparatele pescaresti - eu le-am degustat ultima data in zona Halmyris-ului de odinioara ! Am trecut si pe la Celic Dere si am vizitat si Acvariul. Mi-a placut mult. Am prins si o inundatie spectaculoasa: in doar cateva minute, nu mai aveai loc de intors... Decat daca stiai sa inoti ! Noroc ca fiind panta, s-au golit repede strazile de puhoaie si totul a revenit in matca...
Ce sa zic, Uituc_el ? La mine, se pare ca au fost dascali mai convingatori ca manualele cred ca au fost aceleasi, in toata tara. Tin minte ca, in liceu, am tot schimbat profesori (tot unul si unul): in clasa a X-a - profesori noi de mate si romana, in clasa a XI-a - iarasi... Plus profesori noi la chimie, limbi straine... Ieseau la pensie marii si celebrii profesori (care adusesera faima liceului), iar generatiile care le-au urmat n-au fost deloc mai stralucite. Daca noi le paream profesorilor mai putin hotarati sa invatam, ce-a venit dupa noi i-a convins ca am fost una din ultimele generatii de elita ale invatamantului romanesc.
Publicat Acum peste 2 luni
Cam 1% din teama de un nou cutremur in Bucuresti.
Dar am variante: chiuleai in parc, chiuleai la cinema, chiuleai ca sa fii in rand cu gasca de prieteni (nu pentru ca ai fi fost tu capul rautatilor - ca nu pari genul de om care incerca sa-si supere parintii)...
Publicat Acum peste 2 luni
Mi-e teama sa întreb ce făceai când chiuleai.
Publicat Acum peste 2 luni
Uituc_el, vad ca ai tinere de minte...
Da, ela, inteleg perfect: si mie mi-a placut. Din ce povestesti, trag concluzia ca tu nu ai invatat in Bucuresti, se pare !
La noi in oras, am mers des si cu colegii la film. Eram primiti, fara probleme, la inceputul anilor '80 (aveam colegi care ajungeau mai des in sala de cinema decat la ora de chimie...)