Blog

Caldura mare, monser!

Autor Seherezada
Publicat pe 15/07/2024
1 comentarii

Azi, se anunta iar record. Unul nedorit de nimeni. Sau poate - cu exceptia catorva africani, rataciti prin Europa, care se simt chiar ca acasa. La ei. Din pacate, azi - la noi (la temperaturile extreme, ma refer - honi soit qui mal y pense!)
Pe caldura, se petrec cateva fenomene. Tot nedorite. Lumea devine usor artagoasa, sare rapid la cearta. Unii lesina pe strada. Nu de placere. Creierul gafaie si el, cum poate. Inima pompeaza chinuit, de-i pulseaza arterele ca iesite din minti... Dar asta stiti si voi!
Problema este cum sa iesim cu bine din acest infern. Imi inchipui ca nu vom proceda cum ne sfatuia Dante.

Eu am descoperit ca un ceai fierbinte ajuta. Au dreptate beduinii. Bautura rece nu face mare lucru, poate chiar sa-ti ofere sansa unei amigdalite pe cinste.
Pe urma, se zice ca, daca hainele albe reflecta radiatia solara, in schimb, cele negre absorb caldura corpului, cu conditia sa fie largi de sa falfaie pe langa corp, cand te misti.

Si am mai vazut o tehnica, la meciurile de tenis. Cea cu prosopul umed, bine stors, pus direct pe ceafa. Dar e mai greu de folosit la serviciu. Nu la serviciul de la tenis, la cel unde am eu onoarea si placerea...

Voi cum procedati?
Ma astept sa invat ceva util. Ia sa vedem!

P.S. Stiu solutia, dar nu-mi place. Am vandut si eu aparate de aer conditionat. In zona capitalei, unde e praf mult, daca nu spalati/ schimbati filtrele des, aveti la bacterii imprastiate in aerul casei voastre, de nu va imaginati!
Aaaa, da: temperatura aerului conditionat sa stiti ca se fixeaza cu numai 5 grade mai jos ca temperatura de afara (acum, de pilda, pe la 29 grade Celsius e foarte bine). Stiu, o sa sara multi ca trebuie sa fie setat aparatul la 17 Celsius, ca sa simta efectul. Pacat! De cate ori vor iesi din zona racorita, in aer liber, acestia vor trece prin asa un soc termic, de vor cheltui ani buni de viata doar in vara asta.
Comentarii

Publicat Acum peste 2 luni

legume si fructe pentru o circulatie mai buna a sangelui....happy

Autentificare